Za kojih startnih 11 će se odlučiti Mirković i Milojević?

Sutra se igra 158. “večiti derbi” koji bi mogao Partizanu da donese lidersku poziciju, bar privremenu. Zvezda neće kalkulisati, interesuje je isključivo pobeda

Kako se bliži početak utakmice (nedelja 19.00) tako se sve više pretpostavlja za koje startne postave će se odlučiti treneri dva naša najpopularnija kluba. Kombinacija je mnogo.

Partizan ove sezone ne blista. Rano je ispao sa međunardone scene, u domaćem prvenstvu ne pruža ono što od njega očekuju navijači, ali i u takvim izdanjima beleži pobede. Trijumfom minimalnim rezultatom protiv Rada minule srede, crno-beli su napravili dobru uvertiru pred “večiti derbi”.

Trener “Parnog valjka”, Zoran Mirković, ima na raspolaganju sve igrače, osim duže povređenog Zorana Tošića. Utisak je da postoje dve dileme – da li od samog starta sa mladim Markovićem na mestu centralnog beka, kao i da li opet igrati u formaciji 4-4-2, sa najisturenijim Rikardom i Nikolićem.

Prema nekim informacijama, Mirković će na sutrašnjoj utakmici ukazati poverenje Sveti Markoviću od prvog minuta, a to znači da će Miletić ići na poziciju desnog beka. U tom slučaju, ispred Stojkovića, delovaće dva Miletića na bekovskim pozicijama, a u centralnom delu odbrane Marković i Valijente.

Takođe, Mirković je veoma blizu odluke da ipak krene opreznije, sa samo isturenim Rikardom. To donosi dva igrača u centralnom defanzivnom delu veznog reda (Šćekić, Zdjelar) i ofanzivnijim Pantićem. Po bokovima bi trebalo da deluju Janković i Zakarić. Sa klupe će svoju šansu čekati Nikolić. Dakle, najverovatniji početni sastav Partizana u formaciji 4-2-3-1 trebalo bi da izgleda ovako:

Stojković – Miletić, Marković, Valijente, Miletić – Zdjelar, Šćekić, Pantić, Zakarić, Janković – Rikardo.

Što se Crvene Zvezde tiče tu ima više dilema, tj. veliko je pitanje šta smera trener Vladan Milojević, mada se očekuje standardna 4-2-3-1 formacija. Po svemu sudeći neće odustati od uigrane odbrambene linije i tu neće biti promena ni eksperimentisanja. Napad će sigurno predvoditi Boaći, dok će Krstičić biti u srcu veznog reda.

E, sada se dolazi do ključne stvari – ko od petorice stranaca neće biti uopšte u protokolu? I tu je zaista teško dati pravi odgovor, naročito što se ni Milojević ne izjašnjava u tom smislu, pa se njegova konačna odluka očekuje neposredno pred utakmicu.

Nije isključeno da za ovaj duel bude izostavljen El Fardu Ben, bez obzira što je u odličnoj formi. Prema informacijama iz Ljutice Bogdana, Ben nije potpuno oporavljen od povrede koju je doneo sa reprezentativnog okupljanja prethodne sedmice. Uz to, iza njega je jako težak meč sa Napolijem, pa je vrlo moguće da Milojević upravo njega odmori.

Ako se to i dogodi, onda bi Zvezda krenula sa Marinom i Kafuom na krilnim pozicijama, Ebisilo bi bio ogfanzivni vezni, a uz Krstičića bi zaigrao ili Čaušić ili Jovičić. Mada, ni Jovančić nije daleko od Milojevićevih razmišljanja, naprotiv.

Naravno, sve će biti poznato neposredno pred početak “večitog derbija”, a odluka koji od stranaca ide van protokola pojasniće i situaciju oko startne postave. U svakom slučaju, trener Zvezde je na “slatkim mukama” jer na raspolaganju ima ogroman fond kvalitetnih igrača i sada je samo pitanje kakva će biti taktika.

Potencijalno, ovo bi moglo da bude startnih 11 srpskog šampiona:

Borjan – Stojković, Savić, Degenek, Rodić – Krstičić, Čaušić, Marin, Kafu, Ebisilio – Boaći.

Najveća utakmica srpskog klupskog fudbala, 158. po redu “večiti derbi”, na programu je sutra sa početkom od 19 časova. Duel sa stadiona Partizana direktno će prensoiti prvi program Arene sport. Glavni sudija na meču biće Danilo Grujić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.