Vlade Đurović pred finale ABA lige: “Perperoglu drži ključ…”

“Grk igra i leđima košu, Đetići nemaju takvog igrača, on je najbolji potez Tomića” – istakao je Đurović

Vlade Đurović je jedan od retkih trenera koji su sedeli na klupama oba finalista ABA lige, i Crvene zvezde i Budućnosti, čak u dva navrata.

Time još može da se pohvali Miroslav Nikolić, i Zoran Slavnić je istina kratko bio šef struke plavih iz Podgorice, sredinom osamdesetih godina prošlog veka…

Javnost voli komentare Đurovića, oni odudaraju od izjava po klišeu današnjih učitelja košarke, jer pogađaju pravo u središte stvari, u ono što ljude zanima.

“Zvezdi bi bilo bolje da se u finale plasirala Cedevita, tada bi šanse bile 60:40 u korist Crvene zvezde. Protiv Budućnosti je to 55:45, zbog prednosti domaćeg terena u eventualnoj majstorici. Crveno-beli imaju iskustvo finala iz prošle sezone koje su izgubili. Prve dve utakmice su najvažnije, jer iz Morače gost teško može da izađe kao pobednik. Budućnost je u problemu zbog igranja Evrolige, igrači su isceđeni kao limun” – rekao je Đurović u uvodu.

Zvezdi ste dali veće izglede za prsten? – “Domaći teren je najveća i možda apsolutna prednost. Velike su tenzije i publika to prepoznaje. Ovde je prsten ABA lige sporedan, igra se za plasman u Evroligu, ogroman ulog je na stolu, uložen je veliki novac u igrače.”

Da uporedimo ekipe po linijama tima, bekovi? Krila? – “Erl Klark je izvanredan, ali Zvezda je tu u prednosti zbog Perperoglua. On nije samo šuter, zna da igra i leđima prema košu, to igrači Budućnosti ne rade. Perperoglu se okreće, pivotira, ima širok repertoar šuteva…može sam da reši utakmicu. Njegovo dovođenje je veliki pogodak Tomića koji ga je znao iz Olimpijakosa.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.