Virtus ponovo lovi Đorđevića, Džile sekundarna opcija

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević ponovo se nalazi na listi želja Virtusa iz Bolonje, kako prenose italijanski mediji.

Virtus iz Bolonje je i letos hteo da angažuje Saleta Đorđevića, ali tada ove dve strane nisu postigle dogovor, pa je mesto prvog trenera ekipe pripalo Pinu Sakripanti, a sada nakon nepune sezone se nalazi pred smenom i izlaznim vratima kluba.

Naredne dve utakmice koje Virtus igra protiv Kantua i Le Mana su mu odlučujuće i ukoliko klub iz Bolonje ne ostvari duplu pobedu, uprava kluba pokušaće da dovede Đorđevića, kao prvu opciju.

Đorđević je trenutno bez klubskog angažmana i ako je do sada predvodio dva evroligaša, grčki Panateneikos i berlinski Bajern. Sale je uspešno izborio učešće sa nacionalnim timom Srbije na presdtojećem svetskom prvenstvu koje će se održati u Kini tokom ovog leta.

Intersantno da je Đorđević kao košarkaš igrao za velikog i gradskog rivala Virtusa, Fortitudo, a kao trener u Italiji radio je u milanskoj Olimpiji i Benetonu iz Treviza. Plan B Virtusa je bivši trener Partizana i Budućnosti Aleksandar Džikić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.