Srbija je prvak sveta

Odbojkašice Srbije su na krovu sveta!

srbija

Ženska odbojkaška repreezentacija Srbije nastavila je sa istorijskim rezultatima u poslednjih nekoliko godina. Posle evropske, danas je osvojila i titulu svetskog prvaka, pobedom nad Italijom od 3:2 u setovima (21:25, 25:14, 23:25, 25:19, 15:12)!
Nije počelo kako smo želeli. Italijanke su vrlo brzo stekle prvu osetniju prerdnost, povele su sa 8:4 i do kraja ovog seta reprezentacija Srbije je bezuspešno pokušavala da dođe do preokreta. Italija je ovaj deo igre dobila sa 25:21 i stekla značajnu psihološku prednost.
Ali, naše reprezentativke ovo nije poremetilo, pa je u drugom setu usledio njihov žestok odgovor. Preuzele su potpunu kontrolu na terenu i na kraju ubedljivo dobile ovaj set sa 25:14.
Prava drama krenula je od trećeg seta. Ovaj deo igre doneo je najveću neizvesnost, delovalo je da će Srbija uspeti da ga reši u svoju korist, ali finiš seta doneo je bolju igru Italijanki koje dobijaju treći set sa 25:23 i vođstvo od 2:1 u setovima.
Italijanke su bile na set od titule, ali naše devojke su pokazale da su najbolje kada je to bilo najpotrebnije.
Četvrtio set je manje-više bio repriza drugog, Srbija je opet preuzela kontrolu i ubedljivo ga dobila sa 25:19.
Ušlo se u peti, odlučujući set, Italija je u uvodnom delu stekla dva poena prednosti, ali Srpkinje su ovaj zaostatak brzo anulirale, a onda na sjajan način završile posao – 15:12!

SRBIJA: Maja Ognjenović, Bjanka Buša, Bojana Živković, Tijana Malešević, Brankica Mihajlović, Stefana Veljković, Teodora Pušić, Ana Bjelica, Maja Aleksić, Jovana Stevanović, Milena Rašić, Silvija Popović, Tijana Bošković. 

ITALIJA: Kristina Kirikeli, Serena Ortolana, Kareta Kambi, Ofelija Malinov, Monika De Đenaro, Silvija Činelo Nvkalor, Ana Danezi, Sara Luiza Far, Elena Pjatrini, Marina Lubian, Lusija Boseti, Mirjam Fatime Sila, Paola Ogeči Egonu, Beatrilče Paročijale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.