Skariolo: Srbija skoro na nivou SAD, samo su korak iza Amerikanaca!

Selektor košarkaške reprezentacije Španije, Serđo Skariolo, smatra da je selekcija Srbije drugi favorit na mundijalu u Kini odmah iza ekipe SAD.

“Stavio bih Srbiju samo jedan korak iza SAD. Znajući dobro tog protivnika i njegove igrače, kao i kako čujem da svi žele da budu prisutni u Kini, rekao bih da je Srbija skoro na nivou SAD. Ne sasvim, ali skoro” – rekao je Skariolo za televiziju Kvatro iz Toronta, gde je u istoimenom NBA ligašu jedan od pomoćnih trenera.

Reprezentacija Španija u grupnoj fazi se sastaje sa Iranom, Tunisom i Portorikom, a ukrašta u narednoj fazi ukoliko izbori prolaz sa ekipama iz grupe D u kojoj se nalaze Srbija, Filipini, Angola i Italija.

Druga faza biće veoma komplikovana. Suočićemo se sa jednim od kandidata za titulu. Moramo da budemo spremni ako želimo da dođemo do četvrtfinala. Italija ima dobar tim, a Srbija je najjača posle SAD. I tamo ćemo se ponovo sastati, tako da moramo da budemo sigurni da ćemo biti na vrhu posle prve grupe”- upozorio je Skariolo.

Skariolo je selektor Španije od 2015. godine i do sada je osvojio dve medalje na EuroBasketu, zlato u Francuskoj 2015-te i bronzu u Turskoj 2017-te, takođe je tu i bronzana medalja sa Olimpisjkih igara iz Ria 2016-te.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.