Sjajni naši mladi bokseri u Rusiji – Pinja Aličić prvak Evrope!

Za samo godinu velikog rada, reda i posvećenosti boks u Srbiji je procvetao. Najbolji dokaz su medalje koje su, posle dugog niza godina, u poslednje vreme osvojili reprezentativci na međunarodnoj sceni.

Prava senzacija u režiji srpskih boksera stiže iz ruskog grada Anapa gde je u toku Prvenstvo Evrope za juniore i na kome naši talentovani borci pokazuju da nema zime za ovu “plemenitu veštinu” u Srbiji.

Izuzetno talentovani Semiz Pinja Aličić danas je osvojio zlatnu medalju u bantam kategoriji i postao juniorski prvak Evrope! Mladi Šapčanin napravio je pravu senzaciju jer je u borbi za pobedničko postolje savladao izuetno teškog protivnika iz Bugarske, Radeva Jasena, i time doneo našoj zemlji zlato nakon dugogodišnjeg posta!

Na ovom velikom takmičenju srebrnu medalju osvojila je Nina Stajković iz Niša, a dve bronzane medalje osvojili su Omer Ametović i Ognjen Đurđev, prenosi fejsbuk stranica Bokserskog saveza Srbije.

(Pinja Aličić – juniorski prvak Evrope)

Treneri i predstavnici boks saveza drugih zemalja sa velikom pažnjom su ispratili partije naših boksera, nakon borbi prilazili su našem selektoru Draganu Vasiljeviću da čestitaju na uspesima srpskog tima.

– Generacija juniora i prethodna generacija kadeta upravo su budućnost srpskog boksa. To je generacija koja može imati Olimpijskog pobednika na Olimpijskim igrama 2024. godine u Parizu, što je veoma realno ako budemo nastavili ovako da radimo uz ovakve uslove. Nismo još završili posao ovde u Anapi, biće još medalja u završnim borbama koje nas očekuju – rekao je selektor Vasiljević.

Posle dugog niza godina srpski bokseri počeli su da donose medalje za našu zemlju. Led su probili seniori na čuvenom turniru u Minsku, na jednom od najjačih ex SSSR turnira, gde su osvojene dve bronze i srebro. Nakon Minska usledila je žetva medalja u Anapi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.