Rakitić: Voleo bih Srbiju i mog Krstajića u finalu

Vezni fudbaler Barselone i Hrvatske reprezentacije Ivan Rakitić izjavio je da bi voleo da mu protivnik u finalu Svetskog prvenstva u Rusiji bude niko drugi do selekcije Srbije.

“Naravno da bih voleo finale protiv Srbije. Imali bismo fantastičnu atmosferu u tom finalu, a boriti se u takvoj utakmici protiv svog prijatelja, koji mi je toliko pomogao u životu, u karijeri, bilo bi posebno lepo”, rekao je Rakitić za hrvatski Večernji list.

On je u nekoliko trenutaka istakao sjajan odnos sa selektorom Srbije Mladenom Krstajićem, sa kojim je bio saigrač u Šalkeu.

“Mladena Krstajića poznajem bolje nego našeg selektora i bolje od svih ostalih mojih trenera. Mladen je za mene… Teško je reći brat, jer je dosta stariji od mene, ali je kao deo porodice. On je moj!”, izjavio je vezista Barselone.

Nekada saigrači, danas dobri prijatelji

Rakitić je priznao da zna sve o pripremama reprezentacije Srbije jer je u stalnom kontaktu sa Krstajićem.

“Znam kako razmišlja, kakvu ideju fudbala ima, šta očekuje. On je jedan od nekoliko bivših igrača koji razume kako da se ponaša kada prestaneš da igraš i dobiješ novu funkciju. Nekada je teško razumeti da više nisi igrač. Svaka čast ljudima što su mu dali tu priliku. Čujem od nekih igrača da su srećni i zadovoljni s njim i neka to onda iskoristi da napravi pravu karijeru kao trener”, dodao je on.

Hrvatska će se na Mundijalu sastati u Grupi D sa selekcijama Argentine, Nigerije i Islanda.

Aleksandar Petrović

When you are kid, you are not afraid to dare and to try. So never grow up my friends!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.