POKORENA I ENGLESKA, PEP RUŠI SVE PO REDU, TITULA GRADJANIMA!

Od početka sezone su pokazali pravu igru i ova titula je samo kruna napornog rada.

Još od dolaska Pepa Gvardiole stalno smo slušali razne skeptike, “stručnjake”, koji su tvrdili da Pep može da uzima titulu samo u ligama gde je slaba konkurencija. Na taj način ne samo da su nepodaštavali njegov uspeh, već su i ponižavali svaki njegov uspeh i sve timove koje je ikada savladao. Uspesi Barselone i Bajerna preko noći su zaboravljani. Došao je Mančester, u deo grada koji je dugo bio u senci Junajteda i uz sjajna pojačanja pripreme su krenule. Taktika je postvaljena i Mančester Siti je bio spreman da “pokori” Premijer ligu, na čelu sa novim kapetanom Pepom Gvardiolom. Počeli su silovito, pobeda za pobedom, bodovi su se nizali, svi su govorili da će se raspasti nakon prvog derbija i susreta sa nekom jačom ekipom.

Sane, De Brujne, Silva, Hesus, Aguero, Sterling i družina su pokazali kako se fudbal igra sa lakoćom. Kako još uvek fudbalsko znanje može da pobedi snagu. Nije bilo lako uklopiti sve te igrače, da uvek budu srećni i zadovoljni, da uvek budu željni igre i da timska hemija uvek bude iznad svega ostalog. Ali povezala ih je ista stvar, ono od čega su satkani, šampionski gen i želja za pobedom, osvajanjem trofeja, jednostavno svi su bili “gladni”. Pa zato i u nekim utakmicama kada nisu delovali fenomenalno uspevali su da dodju do bodova. Kada se sudija oglasi za kraj utakmice, e tada je sve gotovo, a do tada srce na teren.

Mnogo su bili skeptični i oko dolaska golmana iz Brazila, Edersona. Pogotovo kada su shvatili da će dobiti prednost u odnosu na Klaudija Brava. Ali on je branio sezonu karijere i sa 24 godine pokazao veliko umeće, a godinama će samo napredovati. Činjenica je da po utakmici kreiraju oko 15 velikih šansi, i to dovoljno govori samo za sebe. Pokušavali su da im ospore učinjeno, ali pokazalo se ko diže pehar na kraju sezone.

Čestitke Gvardioli i momcima na učinjemom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.