Makabi doveo još jedno pojačanje!

Američki košarkaš (26) Tarik Blek novi je igrač Makabija iz Tel Aviva, objavljeno je na sajtu tog kluba. On će verovatno biti poslednja akvizicija Makabija pred narednu sezonu. Blek će sa izrealskim klubom potpisati jednogodišnji ugovor.
Izvor: ClutchPoints

Ovaj američki centar (206cm) je celu svoju profesionalnu karijeru proveo u Nba ligi. Studirao je na univerzitetima Memfis i Kanzas.

Blek je izašao na Nba draft 2014 godine i nije bio izabran, ali je uspeo da se “ugura” u Nba ligu. Prvi je bio deo Hjuston Roketsa, zatim Los Anđeles Lejkersa čiji je bio član tri godine. Igrao je i u razvojnoj ligi za ekipu Los Anđeles Fendersa.

Ovom američkom košarkašu će ova godina biti prva u evropskoj košarci, tako da će Makabi sa njim imati malih problema sa privikavanjem na ovdašnja pravila i način igre. Bleka odlikuju odlične fizičke karakteristike, odličan je u pik-en rolu i po svim parametrima bi trebao da bude odlično pojačanje za Makabi. Na centarskim pozicijama ekipa iz Tel Aviva će biti veoma atraktivna jer će uz Bleka tu biti Aleks Tajus i  Džoni O Brajant.

Blek je u Nba ligi odigrao 220 utakmica na koji je prosečno beležio 4,9 poena i 4,5 skokova.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.