Koledž šampioni u košarci neće kod Trampa, devojke hoće…

Kako prenosi politico.com, trener Virdžinije Toni Benet na Tviteru je napisao da je odbijanje poziva rezultat problema vezanih za raspored obaveza, pošto se neki od igrača spremaju za NBA draft, dok su drugi završili koledž karijeru, i da zbog toga tim ne mogu da dođe u tradicionalnu posetu Beloj kući.

Košarkaški tim Univerziteta Virdžinije, osvajači NCAA prvenstva američkih koledža, odbio je poziv predsednika SAD Donalda Trampa da poseti Belu kuću, dok je ženska šampionska ekipa s Univerziteta Bejlor prihvatila poziv i sutra će posetiti rezidenciju američkog predsednika.

Kako prenosi politico.com, trener Virdžinije Toni Benet na Tviteru je napisao da je odbijanje poziva rezultat problema vezanih za raspored obaveza, pošto se neki od igrača spremaju za NBA draft, dok su drugi završili koledž karijeru, i da zbog toga tim ne mogu da dođe u tradicionalnu posetu Beloj kući. – Moraćemo uz dužno poštovanje da poziv odbijemo – naveo je Benet na ovoj društvenoj mreži.

Ipak, američki sajt podseća da Virdžinija nije prva koja ovo čini, pošto su i pređašnji muški šampioni NCAA iz prethodne dve sezone, sauniverziteta Vilanova i Severna Karolina, takođe odbili Trampov poziv da dođu u Belu kuću.

Sofmor (igrač druge godine) „Konjanika“ De’Andre Hanter, koji planira da prekine koledž i počne profesionalnu karijeru, imao je za Trampa direktniju poruku od one koju je uputio trener Benet. – Ne, hvala, Trampe – napisao je Hanter.

„Foks njuz“ javlja, s druge strane, da će košarkašice Bejlora posetiti Trampa i biti prvi ženski šampionski tim koji NCAA titulu proslavlja u Beloj kući za vreme njegovog mandata.

Podseća se da je Tramp na Tviteru čestitao „Medvedicama“ osvajanje koledž šampionata početkom ovog meseca.

„Ju-Es-Ej tudej“ prenosi da je Kim Malki, koja trenira košarkašice Bejlora, ranije kazala da tim na Trampov poziv neće gledati kao na „političko pitanje“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.