KIMI RAIKONEN – Priča o ledenom Fincu

Kimi Raikonen nakon pet godina na kraju sezone odlazi iz Ferarija. Legendarni 39-godišnji Finac osvojio je jednu titulu prvaka, i to 2007. godine, što je poslednji Ferarijev trofej u Formuli 1 u konkurenciji vozača

Iceman je juče proslavio 39. rođendan, a sledeće sezone će i dalje voziti, samo za Sauber, s kojim je potpisao dvogodišnji ugovor. O njemu je njegov sunarodnik, Kari Hotakainen, napisao knjigu, a Raikonen mu je pomogao i otkrio neke nepoznate detalje iz svoje karijere i života.

Njegov nadimak Ledeni nastao je još u vreme dok je vozio za McLaren.

“Njegov šef iz McLarena, Ron Denis, zaslužan je za to. On je, kada je Kimi došao iz Saubera, rekao da reč Iceman definiše njegov profesionalni identitet jer dolazi iz hladne klime, vozi brzo, a govori malo. Osim toga, sunčane naočare ne nosi jedino kad se tušira”, napisao je Hotakainen.

Iako na prvi pogled hladan, Raikonen je neko ko je jako voleo zabavu pre nego što se oženio i dobio dvoje dece. Svojevremeno su ga paparaci uhvatili kako ispija alkohol s društvom, a na zabavi 2011. koju je princ Bahreina organizovao nakon trke, Kimi je pod uticajem alkohola želeo da imitira Dijega Maradonu, a onda je povredio članak i propustio testiranje s Lotusom.

Takođe, Finac ne voli mobilne telefone, ali obožava da dugo spava. A svojevremeno je popravio i WC u Ferarijevom autobusu.

“Otišao je da pita osoblje za alat, video je da je to sličan sastav kakav postoji na njegovom brodu i prihvatio se posla. Radnici koji su zaduženi za popravak su samo stajali i gledali dok Kimi nije rešio stvar.”

No, danas Kimi je porodičan čovek i vreme više ne provodi po zabavama, nego sa suprugom i decom. Ipak, ni to ga još uvek nije odvojilo od Formule 1 u kojoj ćemo ga gledati i sledeće sezone, na radost svih ljubitelja automoto sporta.

 

One thought on “KIMI RAIKONEN – Priča o ledenom Fincu

  • October 19, 2018 at 20:06
    Permalink

    Legenda ovoga sporta, govorili vi to ili ne. Cekam da stigne njegova knjiga. ^_^

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.