Kentaki ipak preveliki zalogaj za Megu!

Košarkaši Mega Bemaxa su u Atlantis Impiral Areni poraženi od ekipe čuvenog Univerziteta Kentaki Vajldkets.

Mega Bemaks Kentaki Vajldkets

Kentaki je susret rešio sredinom prvog poluvremena, kada je napravio nedostižnu seriju, koju je rutinski uvećavao do kraja meča. Meč se igrao po NCAA pravilima.

Kostja Mušidi sa 15 poena i Stefan Fundić sa 14 uz 12 skokova bili su najbolji u redovima srpskog kluba. Najzapaženiji na meču bio je igrač Kentakija PiDžej Vašington, koji je zabeležio 20 poena i 12 uhvaćenih lopti.

Meč sa Kentakijem je veliko iskustvo za nas. Imali smo problema na početku utakmice da se priviknemo na čvrstinu igre i NCAA pravila. Kao mlada ekipa koja trenira tek desetak dana pokazali smo neke slabosti u igri. Bilo je i momenata koji nisu bili loši, poput igre u završnici prvog poluvremena, kada smo uspostavili balans u igri, ali onda je došla povreda Bitadzea koja se nadovezala na izostanak Miškovića, takođe zbog povrede. Svakako ne možemo da budemo zadovoljni ni igrom ni rezultatom, ali će sve ovo imati veliki značaj ukoliko na pravi način izvučemo pouke iz ovoga. Čestitam Kentakiju na zasluženoj pobedi i želeo bih ovim putem da im se zahvalim na pozivu da dođemo na Bahame da odigramo sa njima prijateljski meč. Oni su odlična ekipa i jedna velika mašinerija u šta smo se uverili tokom boravka ovde. Imali smo sjajne uslove i odličnu saradnju na svakom koraku, rekao je trener Mege Dejan Milojević za klupski sajt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.