GOTOVO! Solari trener Reala do kraja sezone

Španski i engleski mediji javljaju kako je rukovodstvo Reala već donelo važnu odluku te da će sutra objaviti kako će Solari biti trener Reala do kraja tekuće sezone

Otkako je na klupi Real Madrida nasledio LopetegijaSantiago Solari nastavlja da niže odlične rezultate, tačnije četiri pobede u četiri utakmice. Iako su u ‘kraljevskom klubu’ najavljivali kako je Solari samo privremeno rešenje, izgleda kako bi uskoro mogao postati i trajno.

Pravilo u španskoj La ligi ne dozvoljava privremenom treneru da na klupi provede duže od dve nedelje, a obzirom da je Solari bitno promenio krvnu sliku ekipe u poslednje vreme, lako je moguće da postane i službeno naslednik Lopetegija. Kada je jednom prilikom upitan o svojoj poziciji, Solari je kazao:

– Na prvom mestu je Real i treba učiniti sve za dobrobit ekipe, sve ostalo je nevažno.

Da bi Solari mogao ostati na klupi Reala duže od dva nedelje dao je naslutiti i predsednik Emilio Butragenjo.

– Prava istina je da smo zadovoljni s njim. Iza nas su teške utakmice, a i imali smo velikih problema s povredama, ali pokazali smo karakter. Imamo sjajne igrače i čitava ekipa se diže iz utakmice u utakmicu.

U kontekst dolaska na Santiago Bernabeu su se neko vreme dovodili Antonio Konte i Maurisio Poketino, ali izgleda kako od čitave priče ipak neće biti ništa. Kada se sve uzme u obzir gotovo je sigurno da će Solari ostati na klupi Reala barem do leta 2019. godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.