GOTOVO! Erik Jirka u Zvezdi!

Juče se pronela informacija da je Crvena Zvezda zainteresovana za mladog reprezentativca Slovačke, Erika Jirku, jutros da će sve biti završeno na zimu, a kako se nezvanično saznaje, Jirka je već potpisao predugovor sa Zvezdom!

Ujedno, Jirka je Zvezdin zalog za budućnost i neko na kome bi klub u dogledno vreme mogao višestruko da zaradi. Za sada se ne pominje finansijska strane (pred)ugovora.

Fudbaler, koji 19. septembra puni 21 godinu, potpisao je ugovor sa našim najtrofejnim klubom, ali će u Spartaku iz Trnave igrati do kraja prvog dela sezone, kada će doći u Beograd. Informacije govore da će, ukoliko se proceni da je najbolje da u Slovačkoj ostane do kraja sezone, Jirka za Spartak igrati do maja.

Bivši protivnici iz kvalifikacija za Ligu šampiona su podsredstvom menadžera Milana Dudića i njegovog poslovnog partnera iz Bratislave sklopili posao, a određeno obeštecenje pripašće Spartaku.

Jirka je danas pre parafa ugovora odradio lekarske preglede u Košutnjaku, a zatim razgovarao sa rukovodstvom Crvene zvezde i zbog obaveza u mladoj selekciji Slovačke morao je da se vrati kući. Sa crveno-crnima krilni napadač igraće u Ligi Evrope tako da će sticati iskustvo za nove izazove u 2019. godini, koji ga očekuju u Srbiji.

Inače, Jirka je bio jedan od najboljih igrača Spartaka u dvomeču protiv Zvezde, a svakako najbolji u duelima sa Legijom iz Varšave. Igra na poziciji desnog spoljnjeg ofanzivnog, izuzetno je brz, sjajan tehničar, asistent, a neretko i realizator.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.