Erik Dipon Moreti potvrdio: Branim Zvezdu, nema dokaza

Posle pisanja francuskog “L’Ekipa” da je neimenovani čelnik crveno-belih pokušao da uplati pet miliona evra na poraz Crvene zvezde protiv PSŽ-a, u Ljutice Bogdana ne sede skrštenih ruku.

Ova poznata advokatska kancelarija potvrdila je da je preuzela slučaj.

– Apsolutno nema dokaza koji bi podržali ove očigledno zlonamerne anonimne optužbe. Zbog toga je klub imenovao advokate  i podneo je žalbu zbog klevete, kao i da bi identifikovao i sankcionisao ljude koji se kriju iza ovih optužbi. Crvena zvezda je spremna da u potpunosti sarađuje sa nadležnim organima za istragu. Klub je šampion Srbije i pobednik Lige šampiona iz 1991. godine. Zvezda namerava da brani čast, čast svojih rukovodilaca, igrača i navijača i da afirmiše posvećenost fudbalskim vrednostima i integritetu sporskih takmičenja – navodi se iz advokatske kancelarije Dipon-Moreti.

Dipon-Moreti (58) i njegov mladi partner Antoan Ve (35) poseduju zavidan renome, čak 144 oslobađajuće presude za svoje klijente, a vodili su i neke od najvećih slučajeva u modernoj istoriji Francuske, među kojima su i odbrane terorista.

Zanimljivo, Dipon-Moreti je svojevremeno branio i poznatog francuskog rukometaša srpskog porekla Nikolu Karabatića, kao i njegovog brata Luku, koji su bili optuženi za nameštanje rezultata zajedno sa još nekolicinom rukometaša Monpeljea. Iako je Tužilaštvo tražilo oštre kazne za njih, od 30.000 evra plus po tri meseca zatvora, od svega na kraju nije bilo ništa, izuzev pojedinih simboličnih novčanih kazni za pojedine aktere ovog slučaja.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.