Borba za Play-OFF

Žalgiris, Makabi i Bajern imaju imperativ pobede ukoliko žele dalje. Žargonski rečeno “win or go home”. U direktnoj borbi za prolaz se nalaze sve ekipe u deobi od 6-te do 12-te pozicije na tabeli.

Utakmice koje odlučuju ko će put doigravanja su upravo pred nama. Mogući su razni raspleti za sve timove između šestog i dvanaestog mesta na tabeli, ali za tri ekipe stvari su prilično jednostavne. Žalgiris, Makabi i Bajern jednostavno moraju odneti pobede iz ovonedeljnih utakmica ukoliko žele da ostanu u trci za play-off.

Ako Litvanski prvaci izgube od Olimpijakosa, Makabi doživi poraz kod kuće od ekipe Gran Kanarije i Bajern ne savlada gostujuću Darušafaku, sva tri tima ostaju bez doigravanja, čak i ako na kraju zabeleže 14 pobeda tokom regularnog dela sezone. Sva tri tima su trenutno na skoru 13-15.

Takođe, ukoliko Olimpijakos izgubi od Žalgirisa to može biti kraj puta za Grke, ako istovremeno Baskonija, Panatenaikos i Armani ostvare pobede tokom ovog kola.

Međutim, Olimpijakos sa skorom od 14-14 može da se nada ako se ispuni neki od dole navedenih scenarija, dok naprotiv Žalgiris, Makabi i Bajern mogu biti eliminisani čak i ako ostvare pobedu. Scenariji za ovo su sledeći:

Žalgiris je eliminisan i ako zabeleži pobedu, a pritom Baskonija, Panatenaikos i Armani pobede, a Makabi i Bajern izgube.

Makabi je eliminisan i ako zabeleži pobedu, a pritom Panatenaikos i Armani pobede, a Bajern izgubi.

Bajern je eliminisan i ako zabeleži pobedu, a pritom Baskonija, Panatenaikos i Olimpijakos pobede.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.