“Apić, veliki radnik, što ga je i odvelo tamo gde je…

Marko Stanojević, asistent kondicionog trenera ekipe FMP-ea, za naš portal:

Zdravo Marko, pre svega, kako si? “Zdravo, super sam, hvala na pitanju.”

Počeo bih sa pitanjem, koliko smatraš uspešnim nastup FMP na Kupu Radivoja Koraća, kao tema koja je i dalje sveža? “Pa iskreno, ne mogu smatrati neuspešnim, Partizanu smo zadali mnogo veći problem nego što je razlika na kraju bila, i ova mlada ekipa je pokazala umeće da igra ravnopravno sa njima.”

Da li misliš da je FMP mogao više uz Apića? “Apić je bio naš najbolji igrač tokom sezone, tako da, da, sigurno bi naše šanse bile veće.”

Kako vidiš finale? Da li je bilo sudijskih grešaka i da li je neka strana oštećena? “Finale, hmm, veoma zanimljivo i napeto. Mislim da je publika dobila jednu odličnu utakmicu. Što se suđenja tiče, ne bih to mnogo komentarisao, greške su uvek prisutne, u svakom aspektu sporta, neke su manje ili više bitne.”

Da li misliš da to može poremetiti Zvezdu do kraja sezone, jer setimo se i prošle godine su problemi počeli nakon Kupa? “Mislim da bi osvajanjem Kupa Zvezda dobila na samopouzdanju obzirom da se bliži najbitniji deo sezone, ali mislim da bi ovo iskustvo iz Kupa trebali da iskoriste u pozitivnom smeru, i iskreno, očekujem mnogo bolju Zvezdu u F4 ABA lige.”

Gledajući iz tvoje perspektive, da li vidiš nekog na početku sledeće sezone u Zvezdi, a da je iz redova FMP-ea? “FMP je ekipa sa mnogo mladih igrača, i pokazalo se, sredina u kojoj će zasigurno napredovati i dobijati priliku da pokažu koliko su dobri. Pred nama je završnica ABA lige, kao i domaće prvenstvo tako da ima još mnogo da se igra, videćemo koliko će se i ko pokazati.”

Sa kojim igračem ti je bilo zadovoljstvo raditi, a koji je pak ostavio dojam najzanimljivijeg, a da je pritom prošao kroz redove FMP-ea ili je i dalje član istih? “Što se igrača tiče, Apić, veliki je radnik, što ga je i odvelo tamo gde je sada, uvek se raspitivao oko treninga, teretane, oporavka, ishrane, bio je posvećen svemu tome maksimalno, a meni je bilo uživanje biti uz njega. Sa druge strane, tu je i Odžo, kao stranac koji se odmah uklopio sa našim mentalitetom i smislom za humor hahaha, car. Ali iskreno, nikoga ja tu ne bih izdvajao, sve su to dobri momci, dobri ljudi, pravo je zadovoljstvo biti i raditi sa njima. Svako ima nešto svoje, neku svoju karakteristiku, i tu smo, sličnih godina pa se razumemo vrlo dobro u svakom smislu..”

I za kraj da li si srećan i da li uživaš u tome što radiš? “Nalazim se u sportu koji najviše volim, radeći ono što volim, i pritom sam okružen sa profesionalnim igračima koji su pored toga jako kvalitetni ljudi, kao što rekoh već. Imati uticaj na njihov napredak predstavlja najveću satisfakciju u ovom poslu za mene. Tako da, da, srećan sam sa ovim što radim.”

Marko, zahvalio bih ti se na izdvojenom vremenu, želim ti da nastaviš da radiš ono što voliš i u čemu očito uživaš. Takođe želim vam srećan i zdrav preostali deo sezone. “Hvala”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.