ABA Liga – Idealna Petorka: Ragland, Pullen, Pereproglou, Landale & Bitadze

Idealna petorka za ovu sezonu Aba lige je Ragland, Pullen, Pereproglou, Landale i Bitadze. Kao i svake godine na oficijalnom sajtu lige, svi posetioci su bili u mogućnosti da glasaju kako za idealnu petorku tako i za zvezdu u usponu, nagradu koju je ove godine poneo mladi, Goga Bitadze.

Prvi centar podgoričke Budućnosti, perspektivni, mladi Gruzijac je izabran za zvezda u usponu, a takođe je i uvršten u idealnu petorku, kao najbolji centar. Goga Bitadze je igrač koji je osvojio najviše glasova koji su sastavljeni od glasanja trenera, navijača i pratioca ABA lige u konkurenciji za idealnu petorku sezone 2018/19. Osvojio je ukupno 13,2%, a sledi ga Jacob Pullen sa (12,4%), Stratos Perperoglou sa (9,3%), Joe Ragland sa (8,9%) i Jock Landale sa (7,8%), dok ih prate Earl Clark sa (5,6%), Billy Baron sa (4,4%), Alex Renfroe sa (4,3%), Dragan Apić sa (3,4%) i Luka Božić sa (3,3%).

Dok je u glasanju trenera ABA lige, Goga Bitadze osvojio najveći broj glasova, a prvi pratilac mu je Jacob Pullen, dok je Jock Landale prikupio najveći broj glasova među navijačima (primljeno je više od 6000 glasova), a prate ga Alex Renfroe i Goga Bitadze. Da bi se utvrdili konačni rezultati glasanja, raspodela je urađena na princip trenerski glasovi iznose 60%, navijački 30% i glasovi ABA lige samo 10%.

Joe Ragland, prvi plejmejker Crvene Zvezde je doveo svoju ekipu na prvu poziciju na tabeli tokom regularnog dela sezone, izgubivši samo jednu utakmicu, što je prilično zapanjujuće postignuće. Amerikanac je u proseku imao 10.9 poena, 6 asistencija, 2.2 skokova, 1.1 ukradenih lopti i indeks od 13.7 na putu.

Jacob Pullen, iskusni bek šuter Cedevite nije počeo sezonu sa ekipom, ali dolaskom Rimca na mesto glavnog stručnjaka ekipe, Pullen se priključuje i postaje prva napadačka opcija ekipe iz Zagreba. On je u proseku beležio 17.4 poena, 2.1 asistencija, 1.7 skokova i indeks od 14.8 po utakmici, vodeći svoj tim na drugo mesto u regularnom delu sezone.

Stratos Perperoglou je Grčki internacionalac koji je svakako sastavni deo dominantne ekipe Crvene Zvezde, koja je završila na pol-poziciji tokom regularnog dela sezonu sa skoro savršenim skorom. U proseku je imao 10.4 poena, 3.3 skokova, 2.1 asistencija, 1.1 ukradenih lopti i indeks od 10.3. Igrač koji je poneo epitet među navijačima “igrač za velike utakmice”.

Jock Landale je sada gotovo izvesno ljubitelji crno-belih, što smo mogli videti iz glasanja navijača, gde je završio na samom vrhu liste. Uzbuđivao je crno-bele obožavatelje svojom energijom i atraktivnim predstavama svaki put kad bi stupio na teren. U regularnoj sezoni beležio je prosečno 12,4 poena, 6 skokova, 2 asistencije i indeks korisnosti od 16 poena.

Goga Bitadze, Gruzijski čudo, je jednostavno zapanjio regionalnu košarkašku scenu, jer je dominirao ABA ligaškim terenima i u dresu Mega Bemax-a, a kasnije i u dresu Budućnosti. Sa svojom sadašnjom ekipom, uspeo je da se plasira na treće mesto tokom regularnog dela sezone i izbori šansu da ponovo demonstrira svoje sposobnosti u plej-offu ABA lige za aktuelne šampione. Ove sezone, u proseku je postizao 16.3 poena, 6.4 skokova, 2 bloka, 0.9 asistencija i indeks korisnosti od  20 po utakmici, što je takođe treći najviši indeks među svim igračima ove sezone u ABA ligi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.